Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΣΗΜΕΡΙΝΗ»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΣΗΜΕΡΙΝΗ»
                                            

1.Είμαι υποψήφιος επειδή, ειδικά μετά τα παθήματα του τόπου μας τα τελευταία χρόνια, με κύρια ευθύνη των δύο μεγάλων κομμάτων, θέλησα να ενεργοποιηθώ και να εμπλακώ άμεσα στα κοινά. Πάντα ήμουν πολιτικοποιημένος, έντονα θα έλεγα, ψηφίζοντας κατά καιρούς διάφορα κόμματα, μετρώντας τα δεδομένα και τις συγκυρίες της κάθε χρονικής περιόδου. Πλην όμως  ποτέ δεν μετείχα στα κοινά συστηματικά και οργανωμένα μέσα από κάποιο κόμμα. Έτσι όταν δέχτηκα την πρόταση από την ΕΔΕΚ να είμαι υποψήφιος, με την οποία οι απόψεις μου στα διάφορα ζητήματα, και ειδικά στο κυπριακό συμπίπτουν πλήρως θα έλεγα, αποδέχτηκα αυτήν την πρόταση χωρίς ενδοιασμούς. 

2. Οι βασικές αλλαγές που θα επιδιώξω, αν εκλεγώ, πρώτα μέσα από  το δικό μου παράδειγμα και  όσο τα καταφέρω, είναι σε γενικές γραμμές η ανανέωση του πολιτικού λόγου. Μια από τις αιτίες της δίκαιης απαξίωσης των πολιτών προς τους πολιτικούς –και όχι την πολιτική- είναι ακριβώς η εδώ και χρόνια  ξύλινη τους γλώσσα και  ξύλινο λεξιλόγιο τους. Ο λαός μας θέλει ένα άλλο λόγο πιο ειλικρινή, ξεκάθαρο, μεστό, χωρίς κάθε είδους «στρογγυλέματα» και  εποικοδομητικές ασάφειες. Ένα λόγο αλήθειας, γνησιότητας και πραγματικού ενδιαφέροντος, χωρίς ταυτόχρονα να χαϊδεύει τα αυτιά. Από αυτό, το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο να επιτευχθεί, ειδικά από τους «επαγγελματίες» του χώρου, ο πολιτικός έχει να κερδίσει εκτίμηση και σεβασμό, έστω και αν λέει πικρές αλήθειες που αφορούν ακόμα και τον ίδιο τον λαό.



3. Οι κύριοι τομείς με τους οποίους προτίθεμαι να δραστηριοποιηθώ ως βουλευτής είναι η περαιτέρω ανάμειξη της Βουλής στο μείζων μας ζήτημα, αυτό του κυπριακού. Γνωρίζετε ότι η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητες στην λήψη αποφάσεων για αυτό το ζήτημα, όμως αυτό δεν αποκλείει την δυνατότητα της να το συζητεί και τουλάχιστον να εκδίδει κάποια ψηφίσματα. Άλλοι τομείς στους οποίους προτίθεμαι να αναλώσω τις δυνάμεις μου είναι το θεμελιώδες ζήτημα της παιδείας, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα κυρίως ως προς την ποιότητα και το περιεχόμενο της παρεχόμενης γνώσης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στους διεθνείς διαγωνισμούς ερχόμαστε συνήθως από τους τελευταίους. Κάτι φταίει. Τέλος, και η σειρά δεν είναι ιεραρχική, με ενδιαφέρει εξαιρετικά το ζήτημα της αξιοκρατίας και της ανάσχεσης της διαφθοράς. Φτάνει πια οι ανάξιοι να κατέχουν τις θέσεις των άξιων και φτάνει πια άλλη διαφθορά και συγκάλυψη η οποία συνιστά τη χειρότερη μορφή κοινωνικής αδικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου